NL
Choose your language
 
Follow us on
Reizen naar Tahiti

Voor je vertrek

Hier vind je alles wat je moet weten, voor je vertrekt richting Frans-Polynesië…

Before leaving in french polynesia
© tim-mckenna.com

Wat neem je mee

Breng zomerkleren, strand- en sportkledij mee, bij voorkeur van katoen. Neem ook een trui mee: ’s avonds kan het frisser zijn aan de lagune, op een cruise en in de bergen.

Voor je voeten: slippers, sandalen, sportschoenen of misschien schoenen voor op het dek.

Absoluut noodzakelijk: zwemkledij, zonnebril, hoed, zonnecrème die 100% van de UV-stralen blokkeert (wegens het intense licht in de lagunes) en een antimuggenmiddel (kan nuttig zijn afhankelijk van het eiland en het seizoen). Deze artikelen zijn uiteraard verkrijgbaar in warenhuizen en gespecialiseerde winkels op Tahiti en de belangrijkste toeristische eilanden, evenals in de hotelwinkels.

Gezondheidszorg

Frans-Polynesië staat bekend voor zijn uitstekende gezondheidszorg dankzij het gloednieuwe ziekenhuis op Tahiti, met de beste voorzieningen en een netwerk van ziekenhuizen, privéziekenhuizen, verpleegposten en medische hulpposten op elk bewoond eiland (volgens het aantal bewoners). Voor noodgevallen zijn er medische transfers naar Tahiti voorzien.

Geld en wisselkantoren

De munteenheid van Frans-Polynesië is CFP franc (internationale afkorting: XPF). Deze munt heeft als interessante kenmerk dat de wisselkoers ten opzichte van de euro nooit schommelt: 100 F.CFP = 0.838 euro (of 1 euro = 119.33 F.CFP).

De volgende betaalmiddelen worden aanvaard: alle wettelijke munteenheden, internationale creditcards, reischeques (tegen een commissie van ongeveer 3,5 euro). In de internationale banken op Tahiti en de meest toeristische eilanden (Banque de Tahiti, Banque de Polynésie, Banque Socredo) kun je buitenlands geld omwisselen. Ook in de internationale hotels is dat mogelijk. Op de meeste toeristische eilanden vind je een of meer bankagenten.

Let op: op een aantal atollen in deTuamotuarchipel en de Austral- en Gambiereilanden zijn er geen wisselkantoren. Op Tahiti-Fa'a'a luchthaven bevinden zich 2 wisselkantoren (Banque de Polynésie en Banque Socredo), die open zijn tijdens de aankomst- en vertrektijden van internationale vluchten.

close