NL
Choose your language
 
Follow us on
Reizen naar Tahiti

Tahiti telefoneren

Bellen op Tahiti

Het postkantoor (Office des postes et télécommunications of OPT) heeft 2 dochterondernemingen: een die mobiele telefoniediensten (Vini) aan Tikiphone verleent en een die internetdiensten aan Mana levert.

Er zijn prepaid OPT-kaarten te koop waarmee je kunt bellen van om het even welke vaste telefoonlijn, mobiel toestel of telefooncel.
Op de meeste onbewoonde eilanden staan er nog telefooncellen waar je kunt bellen met een kaart.
Prepaid OPT-kaarten zijn verkrijgbaar op de website www.tahitiphilatelie.com, in alle 80 postkantoren en kleinhandelaars met een vergunning.

Mobiel bellen

De voorbije jaren is de dekking van het mobiele netwerk in heel Frans-Polynesië fors uitgebreid. De tarieven zijn gedaald en er worden tal van formules aangeboden.
Je kunt je eigen gsm meebrengen en die in Frans-Polynesië gebruiken door internationale roaming voor je vertrek te regelen. Je kunt ook een Vini-oplaadkaart kopen of een prepaid kaart van Vodafone, de tweede grootste operator sinds 2013.

Je kunt prepaid Vini-kaarten kopen en je beltegoed opladen in alle postkantoren of bij een kleinhandelaar met een vergunning. Je kunt je beltegoed ook online opladen op www.vini.pf. Als je je gsm thuis laat, kun je een gebruiksklaar Viniphone-pakket (mobiele telefoon + telefoonnummer + beltegoed) kopen vanaf 40 euro.

Vodafone-kaarten zijn te koop in winkels met het Vodafone-logo op het raam.

close