NL
Choose your language
 
Follow us on
Reizen naar Tahiti

Internet op Tahiti

Sinds een aantal jaren is er op Tahiti en zijn eilanden onbeperkt snel internet. Er is een ruime dekking op de eilanden dankzij het Honotua onderzeese communicatiesysteem met optischevezelkabels. Dat systeem verbindt de eilanden met Hawaï, USA, ter vervanging van satellietverbindingen.

In Frans-Polynesië zijn er twee internetproviders: Mana en Viti (actief sinds 2012), die verschillende formules aanbieden.

Op de meest bezochte eilanden (Tahiti, Moorea, Bora Bora…) bestaan er internetcafés. De meeste hotels beschikken tegenwoordig over een internethoek of bieden Wi-Fi aan, soms gratis.


Drie operatoren bieden prepaid internet aan via online aangekochte codes of prepaid kaarten. Internet is dan toegankelijk in een Internet Kiosk (in postkantoren) of van om het even welk toestel met Wi-Fi (notebook, tablet, smartphone…).

  • Manaspot: www.manaspot.pf. Verkrijgbaar op alle eilanden met een postkantoor (nagenoeg alle bewoonde eilanden). 
     
  • Hotspot WDG: www.hotspot-wdg.com. 300 toegangspunten verspreid over de eilanden. Verkrijgbaar in veel hotels.

  • Iaoraspot: vooral gebruikt door passagiers van cruiseschepen en jachten. Er zijn hotspots op alle Genootschapseilanden en op Hiva Oa, Nuku Hiva, Rangiroa, Fakarava, Tikehau en Mangareva.

Viti-formules:
4G internet beschikbaar via een 4G dongle binnen het Viti-netwerk (alleen in bepaalde gebieden op Tahiti)
Prepaid Viti 2Mbps breedband internet roamingkaarten: www.viti.pf

3G internet: Vini biedt verschillende formules aan. Ze zijn evenwel voorbehouden voor mensen die meerdere maanden op Tahiti en zijn eilanden verblijven (via abonnementssysteem).

close