NL
Choose your language
 
Follow us on
Reizen naar Tahiti

Het weer in Frans-Polynesië

In Frans-Polynesië is het het hele jaar door zomer! Wel zijn er twee seizoenen, het droge en regenseizoen. Het droge seizoen duurt van maart tot november. De temperatuur schommelt tussen 22° en 27°C. Het regenseizoen loopt van december tot eind februari. Het is een beetje warmer (tussen 25° en 35°C), maar er komen dan ook tropische regenbuien voor, die evenwel zelden langer dan 30 minuten duren. Je kunt ze niet beter vergelijken als met een warme douche.

De temperatuur lijkt misschien hoog, maar de passaatwinden van de Stille Oceaan waaien voortdurend en zorgen voor aangename, koele lucht.

Omdat de meest zuidelijke eilanden, de Austral- en Gambiereilanden, veel verder van de evenaar zijn gelegen, is het er koeler dan op de Genootschaps- en Markiezeneilanden. De Tuamotuarchipel breekt alle records wat het aantal zonuren betreft, met bijna 3000 uren zon per jaar.
De planten tieren welig tijdens het regenseizoen, of het seizoen van overvloed, van november tot maart. Dit is de beste reistijd voor wie zich graag laat verrassen door nieuwe smaken, omdat alle tropische fruitsoorten dan rijp zijn.

close