NL
Choose your language
 
Follow us on
Logies

Kleine familiehotels

De Polynesische gastvrijheid is niet uit de lucht gegrepen. De kleine familiehotels al een beleving op zich tijdens je reis. Als je voor dit type accommodatie kiest, kies je voor een totale onderdompeling in het dagelijkse leven van een Polynesische familie.

Family pension in Tahiti and in french polynesia
© tim-mckenna.com

Grijp je kans om het leven op de eilanden gade te slaan, te begrijpen, voelen en ervaren alsof je een familielid was dat na lange tijd terug naar huis keert. Sommigen zullen met hun gastheer in de lagune vissen; anderen zullen de kinderen volgen wanneer ze door de bergen wandelen op zoek naar watervallen of -plassen om in te zwemmen. Nog anderen ontdekken lokale producten en gerechten op advies van de eigenaars en soms zelfs samen met hen.

Wonen in een Polynesische fare, of die nu met traditionele of moderne materialen is gebouwd, vormt een unieke ervaring. Op plaatsen die nog niet al te bekend zijn, beland je in een heel pittoreske omgeving, waar een Polynesisch gezin je op een spontane, hartelijke manier ontvangt. Je vindt er authenticiteit, gastvrijheid, rust, gezelligheid, nieuwe ontdekkingen en open ruimte. Het is ook een manier om het lokale erfgoed en milieu te helpen in stand te houden en te beschermen

Een ruim aanbod van lodgings, verdeeld in 4 categorieën

Kleine Polynesische hotels zijn er op elk eiland te vinden. In totaal bieden ze meer dan 1500 kamers aan die volgens comfort en kwaliteit van de dienstverlening in categorieën zijn verdeeld.

  • Bed & Breakfast: bij een B&B verblijf je in een bemeubelde kamer of bungalow (maximaal 4 kamers in totaal), die aan de woning van de eigenaar grenst. Je beschikt over een privébadkamer of een gedeelde badkamer. Bij de overnachting is een ontbijt inbegrepen, dat in je kamer of een gemeenschappelijke ruimte wordt geserveerd, zoals de eetkamer van het gezin.
  • Farés: farés of “familieverblijven” zijn bemeubelde bungalows (maximaal 9 in totaal), dicht bij de woning van eigenaar en uitgerust met privébadkamers, kook- en ontspanningsfaciliteiten. Er is een receptie evenals een gemeenschappelijke ruimte voorbehouden voor de gasten. Indien gewenst, wordt er dagelijkse schoonmaak voorzien.
  • Familiepensions: familiepensions bieden bemeubelde kamers en/of bungalows (maximaal 9 in totaal) aan, dicht bij of naast de woning van de eigenaar. Ze zijn uitgerust met privé- of gedeelde badkamers, die gescheiden zijn van de badkamer van de eigenaar. Naast het ontbijt, dat bij de prijs van de overnachting is inbegrepen, bieden ze minstens één maaltijd aan in een gemeenschappelijke ruimte of de eetkamer van het gezin.
  • Kleine familiehotels: kleine familiehotels bieden bemeubelde kamers (maximaal 12) in een hoog- of laagbouw met privébadkamers. Ze beschikken over een receptie, een bar en een restaurant. Naast het ontbijt, dat inbegrepen is bij de prijs van de overnachting, kun je er ook eten en drinken. Dagelijkse schoonmaak is voorzien.

.