NL
Choose your language
 
Follow us on
Logies

Internationale hotelketens

Hotel deluxe in french polynesia
© tim-mckenna.com

Hotels van internationale ketens zijn smaakvol geïntegreerd in de omgeving: op een berghelling, aan de rand van de lagune… Ze voldoen aan heel strenge kwaliteitsstandaarden. In totaal zijn zowat 50 hotels van dit type op de meest toeristische eilanden opgetrokken (Genootschapseilanden, Tuamotu en Markiezeneilanden), goed voor meer dan 3000 kamers.

In de architectuur van de hotels zijn er duidelijke Polynesische invloeden. Vaak zijn ze met lokale materialen gebouwd (schroefpalmbladeren, gevlochten kokospalm, uiteenlopende houtsoorten, verlichting van schelpen…), zodat ze in perfecte harmonie zijn met de tropische omgeving. Overal zijn er bloemversieringen, van de hotelkamers tot de gemeenschappelijke ruimtes. Er is een ruime waaier van hotels in diverse stijlen: van hotels met meerdere verdiepingen tot lodges in Polynesische stijl. Elk hotel biedt de faciliteiten en het comfort dat je ervan mag verwachten op basis van het aantal sterren.

Het interieur van de hotels zal je verrassen: verfijnde pe'ue-tapijten (van gevlochten schroefpalm), decoratie met schelpen en paarlemoer van de Tuamotu, tifaifai-wandversieringen (patchwork met plantenontwerpen) – dat alles versierd met kleurrijke tropische bloemen.

Bungalow piloti in french polynesia
© Grégoire LE BACON

Het summum zijn bungalows op palen in het water. Ze zijn toegankelijk via een houten pier boven de turquoise lagune met haar kleurrijke vissen.

Die waterbungalows zijn het symbool van de romantische eilanden en het idyllische landschap waarin je terechtkomt na je trip naar het einde van de wereld. Het ontbijt wordt in een vlerkprauw geleverd op het terras. Een onvergetelijke ervaring voor pasgehuwden, die op en top kunnen genieten in een van de mooiste lagunes ter wereld. Doorheen de glazen vloerpanelen in sommige bungalows kun je het waterballet van rifbaarzen, anemoonvissen en andere lagunevissen bewonderen, zonder dat je voeten nat worden!