NL
Choose your language
 
Follow us on
Natuur en omgeving

Onderwaterwereld

Het kristalheldere water van Tahiti en zijn eilanden herbergt meer dan duizend vissoorten in alle maten, vormen en kleuren. De kleinste vissen zijn vaak de kleurrijkste. Ze zwemmen in de koraaltuinen en het ondiepe water van de lagunes, terwijl de grotere soorten het jachtige leven verkiezen in de inhammen en rifcomplexen en in de open zee.

De canyons, grotten en koraalbedden bieden hen ontelbare schuilplaatsen.

Een natuurlijk aquarium van 4 miljoen km2

L'exceptionnelle faune marine en Polynésie française
© Gilles DIRAIMONDO - AMV Voyages

Door de uitzonderlijke biodiversiteit beschouwen wetenschappers de Polynesische zee als het "rijkste aquarium op aarde". In 2000 werd de hele regio geklasseerd als een Exclusieve Economische Zone (EEZ), een natuurreservaat waar het onder andere is verboden te vissen met drijfnetten, waardoor Frans-Polynesië de hoogst mogelijke onderscheiding heeft gekregen van het WWF.

Het bleekgroene en turquoise water van de lagunes van de Tuamotu en de Genootschapseilanden, waar ontelbare bontgekleurde vissen rondzwemmen, lokt zowat een derde van alle dolfijnsoorten ter wereld! Tussen het koraal dansen scholen rifbaarzen, zeebarbeel en soldatenvissen, terwijl gestreepte doktersvissen en picassovissen met een pruilmond voorbijzwemmen.

Des trésors sous-marins en Polynésie française
© Philippe BACCHET

Mantaroggen, die over de glinsterende zeebodem glijden, schieten plots omhoog en duiken terug het water in naast onverstoorbare lagunehaaien. Zeeschildpadden begraven hun eieren in het warme zand van verlaten stranden, terwijl walvissen paren en kalven in de ongerepte baaien van de talrijke eilandengroepen: de Australeilanden, de Gambiereilanden, de Tuamotu en de Genootschapseilanden.

Het oneindig kleine leeft hier zij aan zij met het gigantisch grote. Een unieke ervaring!

close