NL
Choose your language
 
Follow us on
Cultuur

Recepten

RAUWE VIS OP ZIJN TAHITIAANS

Voor 6 personen
Ingrediënten

  • 500 g rode tonijn
  • 2 tomaten
  • 1 kleine komkommer
  • 2 limoenen
  • 1 ui
  • kokosmelk
  • peterselie
  • 1 bosui
  • zout
  • peper

Snijd de vis in kleine stukken en leg ze 5 minuten in zeewater of zout water. Snijd de tomaten en komkommer in schijfjes, snipper de ui, hak de bosui en peterselie fijn en doe alles in een saladekom. Voeg er limoensap, zout en peper aan toe en laat enkele minuten rusten. Dep de vis droog, doe hem bij de rest in de kom en meng alles goed door elkaar. Voeg op het einde de kokosmelk toe.
Serveer koud.


FAFA-KIP

Voor 6 personen
Ingrediënten

  • 6 x koppenborst
  • 1 bundel fafa (bladeren van de plant taro)
  • 2 uien
  • 1 verse gember
  • 1 limoen
  • 1 liter bouillon
  • kokosmelk

Kook de fafabladeren 1 uur lang in zout water. Laat ze goed uitlekken. Snijd de kippenborst in kleine stukjes. Schil en snipper de ui en gember. Voeg de kip toe en bak 10 minuten in olie. Voeg de fafa en het limoensap toe. Meng alles goed door elkaar en laat een uur stoven. Voeg vlak voor het serveren de kokosmelk toe.


BANANEN-PO’E

Voor 6 personen
Ingrediënten

  • 6 tot 8 bananen
  • 150 - 200 g maniok, zetmeel
  • 50 g suiker
  • melk van een geraspte kokosnoot

Schil de bananen en kook ze in een klein beetje water. Als ze gaar zijn, laat ze dan uitlekken en pureer ze. Meng 2/3 banaan met 1/3 zetmeel en 50 g suiker. Smeer een beetje olie op een bananenblad en plaats het mengsel op dat blad. Bak in de oven gedurende 30-40 minuten. Voeg vlak voor het serveren de kokosmelk toe.

 

close