NL
Choose your language
 
Follow us on
Algemene info

Evenementenkalender

JANUARI

Tere 'A'ati – Rurutu

Van 2 tot 8 januari

Cultureel en historisch evenement op Rurutu, een van de Australeilanden, met een lange wandeling waarbij halt wordt gehouden aan voorouderlijke sites (archeologische sites en kliffen...), de drie dorpen (Moerai, Avera en Auti) en een bezoek aan verscheidene woningen waar gasten de traditionele groet van het eiland ontvangen: een wolk talkpoeder die over hen wordt gegooid, een typische gewoonte van de bewoners van het eiland. 
Contact: tavita.gisele@mail.pf

Tere Fa'ati – Tahiti

30 januari

Een daguitstap naar Papeete in een traditionele bus, waarbij de deelnemers zingen met begeleiding van een ukelele. Dat is hoe het nieuwe jaar en vruchtbare seizoenen werden gevierd in het verleden. Er wordt onder andere halt gehouden voor bezoeken aan culturele en natuurlijke sites met verrukkelijke traditionele lunches, inclusief "ma'a" lokale gerechten. Het is een uniek, authentiek en leuk evenement dat een blik opent op het Tahiti van gisteren en vandaag. 
Contact: info@tahiti-tourisme.pf, www.tahiti-tourisme.pf

FIFO - Internationaal Documentairefestival van de Stille Oceaan – Tahiti

Van 30 januari tot 7 februari

Vertoningen van documentaires, televisieconferentie, digitale ontmoetingen en rondetafelgesprekken, internationale filmmarkt, workshops voor professionelen en amateurs, "Nacht van de korte film" in het Cultuurcentrum "Te Fare Tauhiti Nui".
Contact: organisation@filmfestivaloceanie.org, www.fifotahiti.org

 


FEBRUARI

FESTIVAL van de bloemen en de ambacht: 
van 1 tot 14 februari 

In de tuin van het stadhuis van Papeete, is er een kleurrijke en weelderige expositie van bloemen en juwelen. Dit alles in teken van van het feest van de liefde.

Buurt vereniging van Papeete 
Contact: adams.myrna@yahoo.fr

 

Feestelijkheden rond het Chinese nieuwjaar – Tahiti

8 februari

De Frans-Polynesische Chinese gemeenschap viert het begin van het Chinese nieuwe jaar. Tijdens die feestelijkheden wordt alle culturele rijkdom van het land en het volk in de kijker geplaatst, in het bijzonder de dans, kookkunst, traditionele kunst en ceremoniën. 
Contact: sinitong@mail.pf

Het Tahitiaanse gitaarfestival – Tahiti

Van 25 tot 27 februari

Ontmoeting van alle gitaarfans, zowel beroepsmuzikanten als liefhebbers, in het Meridien Tahiti hotel. Tijdens die drie nachten zullen er optredens zijn van zowel een aantal van 's werelds grootste gitaristen, als ervaren plaatselijke gitaristen.
Contact: leomarais@mail.pf, www.tahitifestivalguitare.org


MAART

Tatoeagefestival "Polynesia Tatau" – Tahiti

Van 30 maart tot 3 april

De vereniging van Tahitiaanse tatoeëerders organiseren een jaarlijks evenement in het Radisson hotel in Tahiti, met plaatselijke tatoeagekunstenaars van Tahiti en zijn eilanden, de Stille Oceaan en andere continenten. 
Association Porinetia Tatau 
Contact: tikitattoosupply@mail.pf

 


APRIL

Pro Rangiroa JUNIOR SURF

Week van 4 april

Junior en professionele surfwedstrijd op Rangiroa, georganiseerd door de plaatselijke en toeristische besturen.
Contact: rangiroa-tourisme@mail.pf

 

Week van 4 april

Een hardloopwedstrijd van 15 kilometer in de natuur op Tahaa (Benedenwindse Eilanden). Vertrek in Potoru, aankomst in Haamene met muziek, fruit en verscheidene stalletjes met handwerk, voeding en vanilleproducten. 
Contact: bennett.jack@mail.pf

FESTIVAL PRO SURF in PAPARA:
week van 11 APRIL

Surfwedstrijd voor jonge internationale surfers in het kader van het professionnel programma van  WQS (World Qualify Series) op het strand van Taharuu in Papara. Categorieën Junior, Open en Ondines.
Fédération Tahitienne de Surf 
Contact: fedesurf@live.fr / www.surf.pf

FESTIVAL van de ‘UKULELE: 
MIdden april

Vorig jaar op 11 april 2015 heeft Tahiti Et Ses Îles het wereldrecord Ukele spelen gehaald met 4.750 spelers. Om de ukele in alle zijn vormen en toonaarden te vieren, wordt dit festival gelanceerd.

Maison de la Culture - Te Fare Tauhiti Nui 
Contact: communication@maisondelaculture.pf / www.maisondelaculture.pf

WATERMAN TAHITI TOUR: 
April tot sEPTEMBer

Een uniek concept op sublieme plaatsen! Dit sportevenement bestaat uit een kampioenschap voor  3 disciplines (Stand Up Paddle, Open Water Swim, Prone Paddle) gedurende 5 etapes op verschillende eilanden waaronder de halve finale van de  Ironmana Bora Bora Liquid Festival.
Kainalu XT 
Contact: kainaluxt@gmail.com / www.boraboraliquidfestival.com

 


MEI

De Pearl regatta van Tahiti - Raiatea, Tahaa, Bora Bora

Van 2 tot 8 mei

Zeilwedstrijd tussen RaiateaTahaa en Bora Bora, open voor alle types zeilboten en alle nationaliteiten. Wedstrijden op zee worden afgewisseld met competities in de lagunes, met leuke, feestelijke avonden op een van de "motu's" of in de grote hotels. 
Contact: tpr@mail.pf, www.tahitipearlregatta.org.pf

 

Marathon van Hiva Oa

6 mei

Loopwedstrijd van 42.195km met vertrek vanuit de stad van Puamau naar de stad Atuona.

Comité van toerisme van Hiva Oa

Contact: comitetourismehivaoa@marquises.pf

 

Taps Junior Surfen - Tahiti

Tweedaagse surfcompetitie voor junioren tussen 16 en 18 jaar aan de Taapuna-koraalrifdoorgang in Taapuna Punaauia, Tahiti. 
Contact: taapunamastertahiti@mail.pf, taapunamaster.blogspot.com

Taapuna Master Surfing – Tahiti

Van 7 tot 29 mei

Grote vierdaagse surfcompetitie voor amateurs aan de Taapuna-koraalrifdoorgang (Punaauia). Competitie in de categorieën surfen, bodyboarden, "drop-knee" en stand-up-paddle. 
Contact: taapunamastertahiti@mail.pf, taapunamaster.blogspot.com

Internationaal graffiti- en straatkunstfestival ONO’u

Van 2 tot 8 mei

Een internationaal festival enig in zijn soort dat de beste graffitikunstenaars verzamelt van Tahiti en van over de hele wereld. Een tweedaags festival met demo's, wedstrijden, gigantische muurschilderingen, bodypainting, dans... in het centrum van Papeete

Société Tahiti Nouvelles Générations

Contact: sarah.roopinia@gmail.com / www.tahitifestivalgraffiti.com

X TERRATAHITI

14 mei

De fietsclub van Tahiti en VSOP organiseren een fietswedstrijd met respect voor de omgeving. Deze 2-daagse koers zal langs verschillende kenmerkende locaties van Tahiti passeren: de lagune en vallei van Mataieo, het meer van Vaihiria, de Maroto, de hydro-elektrische stuwdammen alsook de valei van Papenoo.

Sportieve Vereniging VSOP

Contact: vsop@mail.pf / www.eterratahiti.com

"De Ronde van Polynesië" - Tahiti, Moorea

22 mei

Wielerwedstrijd met buitenlandse deelnemers rond de verschillende eilanden, in het bijzonder rond Tahiti en Moorea.

Heiva "Rima'i" – Tahiti

 


JUNI

Heiva van de dansscholen of van de scholen van 'Ori Tahiti - Tahiti

Alle traditionele dansscholen van Tahiti, Moorea en andere Frans-Polynesische eilanden komen samen voor deze jaarlijkse show met optredens van experts in de traditionele Polynesische kunsten (vuurdansen, percussie...). Deelnemers van 3 tot 70 jaar zorgen voor een dynamische en uitbundige sfeer en demonstreren de Polynesische levensvreugde. Op het To'ataplein, Papeete. 

Tahiti – Moorea Marathon

4 juni

Deze marathon, die wordt georganiseerd op het eiland Moorea, wordt door experts beschouwd als een van de mooiste ter wereld, met meer dan 500 deelnemers uit verschillende landen. Er zijn verschillende parcours: 42, 21 en 5  (fenua run).

Te Moorea Club

Contact: contact@mooreamarathon.com

 

Tahitiaanse modeweek – Tahiti

Van 8 tot 10 juni

Een driedaags evenement dat helemaal gewijd is aan mode... in navolging van Londen, Parijs, New York en Milaan. De Tahitiaanse modeweek zorgt in samenwerking met belangrijke spelers in de plaatselijke modewereld voor een uniek evenement met Tahitiaanse mode. 
Laurence Joutain en Alberto Vivain

 

Tahitiaanse vanilleweek – Tahiti

Midden juni

Kom en (her)ontdek de Tahitiaanse vanille en haar nevenproducten, alsook hoe vanille wordt geproduceerd en bereid. Ontmoet vanillehandelaren in het parlementsgebouw van Frans-Polynesië in Taraho'i, Papeete, en in de deelnemende hotels en restaurants. Het publiek, vertegenwoordigers van de landbouw- en cosmeticaindustrie, onderzoekers en studenten kunnen er genieten van vanille van de allerhoogste kwaliteit, zijn unieke smaak en verschillende toepassingen. 
Contact: vanille@vanilledetahiti.pf, www.vanilledetahiti.com

 

Verkiezing Miss Tahiti

24 juni

De schoonheidskoningin voor Tahiti en Haar Eilanden word gekozen en zal deelnemen aan de verkiezing van Miss France op het einde van het jaar.

Comité Miss Tahiti

Contact: leiana.faugerat@misstahiti.pf

 

 

Muziekfestival – Tahiti

Week van 21 juni

Een belangrijk muziekfestival met een brede selectie van openluchtconcerten en livemuziek in bars en nachtclubs.

Maison de la Culture 
Contact: leomarais@mail.pf, www.tahitifestivalguitare.org

"De Ronde van Polynesië" - Tahiti, Moorea

22 mei

Wielerwedstrijd met buitenlandse deelnemers rond de verschillende eilanden, in het bijzonder rond Tahiti en Moorea.

Heiva "Rimai" – Tahiti

Vanaf 24 juni

Een grote tentoonstelling van artisanale producten en voorwerpen georganiseerd door het comité "Tahiti ite Rima rau" in de Aora'i Tinihau-zaal in Pirae (Tahiti), met als thema traditionele en plaatselijke ambachten. De tentoonstelling brengt vaklui van de vijf eilandengroepen van Frans-Polynesië samen. 

Dienst van het handwerk

Contact: secretariat@artisanat.gov.pf / www.artisant.pf

 


JULI

Heiva i Bora Bora - Bora Bora

Van 17 juni tot 24 juli

De jaarlijkse zang-, dans- en traditionele-sportcompetitie met daarnaast demonstraties op het Moto'i-plein in Vaitape.
Contact: info-bora-bora@mail.pf, www.borabora-tourisme.com

Heiva i Tahiti – Tahiti

Van 7 tot 23 juli

Op de mythische scène van To'ata wedijveren de beste traditionele zang- en dansgroepen met elkaar: op een creatieve manier laten ze de Polynesische traditie zien in haar feestelijkste en meest authentieke vorm. Die wedstrijd, die al bestaat sinds 1881, mobiliseert zowel artiesten als toeschouwers voor bijzonder intense avondvoorstellingen. Parallel daarmee en overdag, staan op de lage esplanade vertegenwoordigers van de traditionele ambachten, die zoals gewoonlijk hun vaardigheden en meesterschap demonstreren met gedurfde en sierlijke creaties.

Maison de la Cluture – Te Fare Tauhiti Nui

Contact : communication@maisondelaculture.pf / www.heiva.pf

 

Internationaal Open Golfkampioenschap van Tahiti

Begin juli

Het Internationale Golfterrein Olivier Bréaud in 'Atimaono, Papara, ongeveer 50 kilometer (31 mijl) van Papeete, ontvangt het jaarlijkse Internationale Open Golfkampioenschap van Tahiti, een stopplaats op de Ronde van de Pacific georganiseerd door de Australische PGA en ondersteund door de Polynesische Golffederatie. 
Contact: louis.lesourd@gmail.com

 

Taputapuatea-festival - Raiatea

Dit evenement heet in het Tahitiaans "Te Ana Iva PuFe'eMa'ohiTereMoana", wat betekent: "de negen tentakels van de octopus die over de oceaan glijden". Met verschillende ceremonieën en voorouderlijke traditiestoont hetde geschiedenis van de Polynesische migraties en de eenmaking van eilanden uit de Stille Oceaan en Raiatea, het heilige eiland.

Vuurlopen "Umu ti" - Tahiti

Vuurlopen of "Umu ti", het eerste evenement van Heiva i Tahiti (zie hieronder), vindt plaats in het Mahanapark aan de westkust van Tahiti. Deze authentieke ceremonie, die wordt georganiseerd door priester Raymond Terrierooiterai, bestaat al sinds mensenheugenis en trekt vele geïnteresseerde toeschouwers. Nadat een aantal bezweringen zijn uitgesproken, lopen vrijwilligers in het spoor van de priester over withete stenen, waar de temperatuur kan oplopen tot 1000°C. Toch is alles veilig. Iedereen kan deelnemen, ook kinderen.  
Contact: poetai.temarama@mail.pf

Heiva Va'a - vlerkprauwwedstrijden op zee - Tahiti, Moorea

Vlerkprauwwedstrijden in de haven van Papeete vanaf het kanaal tussen Tahiti en Moorea, met zowel mannelijke als vrouwelijke peddelaars, allen gekleed in traditionele pareo's en met bloemenkransen op het hoofd. De race verloopt niet zonder moeilijkheden en de overwinning is hartversterkend, nadat men de deining en wind heeft overwonnen en dapper heeft voortgepeddeld in zijn prauw, die tot 200 kg kan wegen. 
Contact: ftvtutu@mail.pf, www.ftvaa.pf

Zeiltreffen Tahiti - Moorea (TMS) - Tahiti

De TMS, die is bedoeld als een interactief gebeuren tussen toeristen, zeilers en inwoners, vindt plaats gedurende drie dagen: een dag op Tahiti met verwelkomingsactiviteiten, een dag voor de zeilrally en een Polynesische dag op Tahiti's zustereiland Moorea met een waaier aan wedstrijden in Polynesische stijl, zoals vlerkprauwwedstrijden, fruitdraagwedstrijden, steenheffen, een kokosnootschilwedstrijd... 
Contact: archipelagoes@mail.pf

Heiva "Tuaro Maohi" - Tahiti

Tijdens deze wedstrijd kunnen atleten van de vijf eilandengroepen van Frans-Polynesië, en soms van de hele Pacific-regio, hun talenten demonstreren in oude Polynesische sporten. Er worden workshops, demonstraties en initiaties georganiseerd. Het doel van dit evenement is om traditionele sporten te ontwikkelen en de jongere generaties aan te moedigen om die oude Polynesische sporten te beoefenen. 
Contact: enoch@mail.pf

"Te Aito Va'a" - Tahiti

Eendaagse vlerkprauwwedstrijd voor individuele peddelaars over ongeveer tien kilometer (zes mijl). De beste 100 peddelaars kwalificeren zich voor de "Super Aito" wedstrijd. 
Contact: cmaitere@cps.pf;charley@mail.pf, www.superaito-tahiti.com

"Farereiraa" - Wedstrijd traditionele solodans - Tahiti

Deze wedstrijd verzamelt een honderdtal buitenlandse dansers van overal ter wereld, in de grote zaal van het Cultuurcentrum "Te Fare Tauhiti Nui". Een moeilijke dansoefening, die erg wordt gewaardeerd door gepassioneerde liefhebbers van ori Tahiti.

Heiva i Tahiti - Tahiti

Op de mythische scène van To'ata wedijveren de beste zang- en dansgroepen met elkaar: op een creatieve manier laten ze de Tahitiaanse tradities zien in hun feestelijkste en meest authentieke vorm. Deze wedstrijd, die al bestaat sinds 1881, brengt artiesten en toeschouwers samen om een bijzonder intense ervaring te delen. Overdag verwelkomt de lage esplanade traditionele ambachtslieden die hun vaardigheden en meesterschap demonstreren met hun sierlijkste en creatiefste werk. 
Contact: communication@maisondelaculture.pf, www.maisondelaculture.pf

Heiva wedstrijd voor vlerkprauwen met dubbele romp Super tauati - Tahiti

Grote vlerkprauwwedstrijden in de haven van Papeete met ongeveer 1500 mannen en vrouwen, allen gekleed in traditionele pareo's en met bloemenkransen op het hoofd. Deze topatleten strijden in de junior-, senior- en veteranencategorie in zestienzitsprauwen. 
Contact: ftvtutu@mail.pf, www.ftvaa.pf

Internationaal Festival van Papeete - Tahiti

Tentoonstellingen, dansvoorstellingen en concerten worden georganiseerd in de tuinen van het stadhuis van Papeete, met artiesten uit verscheidene landen. 
Contact: femmes.oceaniennes@mail.pf

Va'a Motu - Fakarava

Dit zeil- en navigatie-evenement met vlerkprauwen in de Tuamotuarchipel, dat loopt van juli tot september, wil deze voorouderlijke vorm van navigatie opnieuw onder de aandacht brengen. 
Contact: vaamotu.project@gmail.com, www.facebook.com/assovaamotu


AUGUSTUS

Surfevenement Air Tahiti Nui VonZipper Trials – Tahiti

Week van 12 tot 24 augustus

Kwalificatiesurfwedstrijden te Teahupoo op het schiereiland van Tahiti, voorafgaand aan de bekende Billabong Pro, die buitenlandse en plaatselijke beroepssurfers samenbrengt. 
Contact: fedesurf@live.fr, www.surf.pf

Super Aito Va’a (26ste editie)
20 augustus

Een individuele piramideparcours met zijn 100 beste roeiers van “Te Aito” in 2 étappes, Mahina – Papeete en voorbij Taapuna

Ruahatu vereniging

Contact: charley@mail.pf

Tour Tahiti Nui

24 tot 28 augustus

Tahiti presenteert zijn fietstour op het eiland Moorea, een halfuurtje varen met de boot. De buitenlandse delegaties van de Stille Oceaan bevinden zich in: Chili, Nieuw-Zeeland, Australië, Nieuw-Caledonië…

Federatie van wielrenners Tahiti


SEPTEMBER

 

Farerei Haga – Rangiroa

19 tot 24 september

Op Rangiroa plaatst de toeristische industrie het toerisme in de kijker met activiteiten die verband houden met cultuur, visvangst en handwerk, waarbij plaatselijke bewoners deelnemen aan diverse wedstrijden. Iedereen is meer dan welkom om het Farerei Haga-festival mee te maken! 
Contact: philcabral@usa.net

 

 

Wereld Toerismedag - Tahiti en zijn eilanden

27 september

Vier Wereld Toerismedag (WTD) op 27 september. Tijdens Wereld Toerismedag worden de erfgoedsites, lokale cultuur, traditionele dans en muziek in de kijker gezet. De dag wordt georganiseerd door de toeristische sector van Frans-Polynesië in samenwerking met de bezoekerscentra op de eilanden en de plaatselijke bevolking. 
Contact: info@tahiti-tourisme.pf, www.tahiti-tourisme.pf

Festival Polynesië – Tahiti

12 tot 17 september

Georganiseerd door Maison de la Culture, het festival ontmoet delegaties van 3 punten van de Polynesische driehoek en een Polynesische delegatie omtrent een festival onder de lijn van de transmissie. Taalcursussen, danscursussen, ’s avonds verhalen over legendes, concert… Een rijke week aan ontdekkingen en verhalen delen.

 

Raid Painapo (15e editie) in Moorea

19 september

Wandeltocht door de bergen van Moorea met 3 loopwedstrijden: race Toa (18km) – race Arearea (7km) – familie-race (4km). De parcours veranderen ieder jaar.

Te Moorea Club


OKTOBER

 

Foire Agricole

15 dagen in Vaitupa Faa’a, de eerste sector die voorwaarts stapt met het publiek, kunnen zowel grote als kleine schoolkinderen landbouwhuisdieren ontdekken van het Polynesische land. Veel exposanten uit de 5 archipels nemen deel aan verschillende competities die worden aangeboden door het organisatiecomité.

Rural Development Service

 

Vaiparaoa Sapinus Surfing and Body-boarding

Van 12 tot 30 october

4 à 5 competitiedagen over een periode van 3 weken waar la Ville de Punaauia zijn 2de glij-spot onthult: het coraalrif van Sapinus, gewijd aan surfen, aan Body-Board, aan Stand Up Paddle of Tow-In.

Taapuna Surf Club

Contact: taapunamastertahiti@mail.pf / taapunamaster.blogspot.com

 

Wereldkamioenschap petanque

Eind oktober

Tahiti verwelkomt de delegaties van de wereld compleet/hele voor trotseren op de grote boulodromme de Toata in Papeete. De ogen zullen gericht zijn op de grote atleten die petanque spelen.

Tornado agentschap – GSM : (689) 87.20.72.68

Contact: loryanna.changuy@petanque-tahiti2016.com

 

NOVEMBER

Hawaiki Nui Va'a (24ste editie)

"Va'a" of vlerkprauw is de ultieme traditionele sport. Meer dan 100 vlerkprauwen racen van Huahine naar Raiatea, Tahaa en Bora Bora. De mythische aankomst van de race in Pointe Matira in Bora Bora is een ongelofelijke, unieke ervaring. 
Contact: ftvtutu@mail.pf, www.ftvaa.pf

 

De Plejaden-feestelijkheden - "Matari'i i Ni'a" – Tahiti

Vanaf 20 november

De Plejaden kondigden in het verleden de terugkeer van overvloed aan. De Plejaden worden nog altijd gevierd op dit festival. Tal van activiteiten staan op het programma. 
Contact: haururu.farefenua@mail.pf

 

"Hura Tapairu"-danscompetitie (12de editie) – Tahiti

Week van 21 november

Wedstrijden voor traditionele dans voor kleine dansgroepen. Professionele groepen en amateurgroepen meten zich met elkaar en brengen dikwijls verrassing en emotie teweeg in een grote uitverkochte zaal. 
Contact: communication@maisondelaculture.pf, www.maisondelaculture.pf

 

Channel Crossing Ironman Bora Bora Liquid Festival

26 november tot 8 december

Welkom op dit uitstekende festival voor watersporten waar talrijke kampioenen van over de hele wereld deelnemen aan sportieve uitdagingen op Bora Bora, een van de mooiste lagunes ter wereld. Dit jaarlijkse sportevenement op hoog niveau wordt opgeluisterd met traditionele muziek en dans. 
Contact: kainaluxt@gmail.com, www.boraboraliquidfestival.com

 

Reva I Eimeo Nui (2de editie)

5 november

Het zustereiland van Tahiti, Moorea, is zeker een bezoek waard. Vertrek per veerboot vanuit Papeete om toe te treden op de dijk van Vaiare en een eilandtour te doen met een “truck” in een aangename sfeer met geluiden van ‘ukulele’ op de achtergrond. Er zijn enkele haltes voorzien om de Tahitiaanse gastronomie te proeven: ma’a Tahiti

Tahiti Tourisme

Contact: info@tahiti-tourisme.pf / www.tahiti-tourisme.pf

 

Book Fair (14de editie)

Midden november

Deze tentoonstelling heeft als doel alle auteurs die werken voor de verspreiding en promotie van het boek Tahiti et Ses îles, door middel van conferenties bij elkaar te brengen. Vergaderingen met locale en buitenlandse auteurs, entertainment, verkoop van boeken, enz., tuinen en ruimtes van maison de la Culture in Papeete

Maison de la Culture – Te Fare Tauhiti Nui

Contact: communication@maisondelaculture.pf / www.maisondelaculture.pf

 


DECEMBER

Tiare-dagen – Tahiti (54ste editie)

2 december

Dit evenement, dat draait rond het thema "kransen en ruikers van tiare Tahiti", is een speciaal eerbetoon aan de emblematische nationale bloem van Tahiti, de tiare Tahiti. Er worden verscheidene evenementen georganiseerd rond de tiarebloem, zoals een wedstrijd van versieringen in de bedrijven en openbare instellingen van Papeete. 
Contact: gsft@mail.pf, www.gsft.pf

 

Loopwedstrijd Apetahi – Raiatea

3 december

Een loopwedstrijd in Raiatea ter ere van de zeldzame "Apetahi"-tiarebloem. De milieubewuste organisatoren willen door dit evenement het belang onderstrepen van de bescherming van deze inheemse bedreigde soort. 
Contact: u_upa@hotmail.com, www.maisondelaculture.pf

 

Festival van de Markiezeneilanden - Hiva Oa

Begin december

Het Kunstfestival van de Markiezeneilanden is een cultureel evenement dat alle vier jaar wordt georganiseerd, afwisselend op een van de drie dichtstbevolkte eilanden van de archipel: Ua Pou, Nuku Hiva en Hiva Oa. Het festival wil de plaatselijke cultuur beschermen en vieren, en verwelkomt delegaties van Hawaii, Samoa, Nieuw-Zeeland, Tahiti en Paaseiland... Een intens en uitzonderlijk evenement dat een must is voor al wie zich aangetrokken voelt door de magie van deze cultuur. 
Contact: comtourismehiva@mail.pf, www.marquises-hivaoa.org.pf

 

Kerst in de stad

Midden december

De stad Papeete krijgt ’s avonds voor kerst een verlichtings-make-over vanaf Pomare Boulevard tot aan het stadhuis. De handelaars bieden mooie kerstetalages aan om jong en oud te overtuigen kerstaankopen te doen. Bovendien is de kerstmarkt natuurlijk ook verlicht op kerstavond, rond de kathedraal en niet te vergeten de mini kerstparade.

Papeete Stad – CCISM – stadhuis van Papeete
Contact: Marie@ccism.pf / pcv@mail.pf / www.ccism.pf/pcv


Polynesische kunstsieraden kerst
Van 20 tot 24 december
De vereniging van de Polynesische ambachtelijke kunst Papeete biedt een buitengewone showcase aan van de expertise en de diversiteit van ambachten in de hal van de Vergadering van Frans-Polynesië.
Associatie Kunstsieraden Polynésië
Contact: fauuracreations@yahoo.fr

close