NL
Choose your language
 
Follow us on
Wateractiviteiten

Wateractiviteiten

Parasail in french polynesia
© Grégoire LE BACON

Aquascopes

Op Tahiti, Moorea en Bora Bora kun je de ‘verborgen’ onderwaterwereld bewonderen tijdens een tocht met een boot met glazen bodem of aquascope (panoramische ruimte onder de brug van de boot). Je hoeft er je zelfs niet nat voor te maken. Een origineel avontuur dat je de gelegenheid biedt waterlandschappen te fotograferen. Kleine duikboten zijn dan weer het ideale transportmiddel om 50 m diep te gaan en de diepten van de zee in detail te bekijken, terwijl je geen druppeltje nat wordt.

Duiken met een helm

Met een helm duik je tot een diepte van 3 à 4 meter. Voor deze activiteit hoef je niet te kunnen duiken of iets af te weten van de klassieke duikuitrusting, want je duikt met een helm die is verbonden met de oppervlakte. Onder begeleiding van een gekwalificeerde instructeur verken je de diepten van de zee op je eigen tempo, terwijl je door de koraalvelden wandelt.

Onderwaterscooter

Voor een leuke rit op een onderwaterscooter, die heel toegankelijk is, hoef je niet te kunnen duiken of zelfs te zwemmen. Onderwaterscooters worden voortgedreven door een elektrische motor tot een diepte van 3 meter. Er kunnen 2 passagiers op plaatsnemen, die met elkaar kunnen praten onder een gemeenschappelijke koepel. Deze scooters zijn beschikbaar op Bora Bora

Parasailing

Bij parasailing geniet je een panoramisch zicht op de hele lagune, de diepblauwe zee en de kust, terwijl je op een hoogte van 200 à 300 meter in de lucht hangt. Tijdens deze sensationele activiteit hang je vast aan een kabel en word je voortgetrokken door een boot, individueel of in duo. Als je een camera bij je hebt, kun je vanuit de lucht prachtige foto's maken van het landschap. In Polynesië kun je aan parasailing doen op Bora Bora en op Moorea.

Vissen in de lagune en op zee

Als er een vissersparadijs bestaat, moet het Frans-Polynesië zijn, waar het water krioelt van de vis, van alle soorten en groottes. In de lagunes, op de koraalriffen, in de buurt van de rotsrichels aan de kust en op zee worden alle mogelijke technieken gebruikt om vis te vangen, van de oudste tot de modernste: met drietanden, harpoenen, hengels, netten...

Wat het diepzeevissen betreft, zijn het de 'monsters' van de diepzee, zoals marlijnen (haura), tonijnen (aahi), makrelen (paere) of goudmakrelen (mahi mahi) die de vissers aantrekken. Een tiental ondernemingen biedt zowel ervaren als beginnende vissers de kans om op zoek te gaan naar de mooiste vissen in de Grote Oceaan, tijdens excursies van een halve of hele dag.

close