NL
Choose your language
 
Follow us on
Wateractiviteiten

Surfen, SUP en kiteboarden

In Polynesië kun je aan alle soorten boardsporten doen! Dankzij de variëteit aan kusten, stranden, golven, lagunes en wind vinden boardsporters talloze locaties waar de omstandigheden optimaal zijn om hun favoriete activiteit te beoefenen. Van beginners tot ervaren beroepssporters, iedereen kan zijn passie beleven aan de zonnige kusten van de Polynesische eilanden.Surfen, stand-up-paddle en bodyboarden :

Polynesië is een paradijs voor surfers, paddleboarders en bodyboarders van alle niveaus, zowel beginners als beroepssporters, dankzij de vele surfspots: strandgolven, golven van riffen of geduchte doorgangen. Het eiland Tahiti alleen al telt meer dan 30 surfbare golven, waarvan er 3 wereldbekend zijn: Teahuppo, Taapuna en Maraa. Tijdens de winter in het zuiden (mei tot november) vind je de beste golven aan de noordkust, de rest van het jaar vind je die aan de zuidkust. Ook Moorea, met Tema'e aan zijn oostkust, is een eldorado voor surfers. Ten slotte zijn er nog altijd geheime plekjes die alleen sommige ingewijden en beroepssporters kennen, vooral op de Tuamotu en de Markiezeneilanden.


Kitesurfen, funboarden en windsurfen :

Het kleinste zuchtje wind en een straaltje zon volstaan om de gekleurde zeilen van kiteboarders en windsurfers overal te zien verschijnen. Kitesurfen, funboarden en windsurfen zijn 100% ecologische sporten en heel populair: ze openen nieuwe horizonten voor waterratten, die in alle vrijheid kusten en stranden kunnen ontdekken. Frans-Polynesië bezit alle ingrediënten van een droomvakantie op het water. Het beste leer je eerst watersporten in de rustige, veilige wateren van de lagunes. Vervolgens voer je je snelheid en afstand geleidelijk op, en trek je naar de golven om te surfen en te springen. Met als kers op de taart: een stralende zon, warm, kristalhelder water en adembenemende landschappen.


Vlerkprauwkanoën en zeilen :

Of je nu wilt kanoën met een vlerkprauw of zeilen, de rustige wateren van de lagunes bieden oneindig veel mogelijkheden qua routes en aanlegplaatsen. Alles van de traditionele vlerkprauwen tot snelle raceprauwen, van grote zeilschepen tot eenvoudige kajaks vaart doorheen dit mariene paradijs. Je kunt ze op de meeste eilanden huren, maar vooral op Tahaa en Raiatea.

close