NL
Choose your language
 
Follow us on
Wateractiviteiten

Dagcharters

Day charter in french polynesia
© Grégoire LE BACON

Polynesië herbergt ontelbare verborgen paradijselijke plekjes, die alleen per boot kunnen worden verkend. Een dagcharter is de ideale oplossing om die droomlandschappen te bezoeken op een enkele dag. Nadat je ’s ochtends vroeg aan boord bent gegaan, geniet je van een zorgeloos avontuur, terwijl de kapitein en zijn bemanning voor alles zorgen. Je krijgt plaatsen te zien die maar weinigen hebben ontdekt... en je keert dezelfde avond terug om te genieten van de rest van je verblijf.

Afhankelijk van de gekozen charter, speelt je avontuur zich af aan boord van een zeilboot of een motorboot, een boot met één romp of een catamaran. De voorzieningen aan boord zijn meestal erg modern en comfortabel, en zullen ongetwijfeld aan je verwachtingen voldoen.

Een Robinson Crusoe-avontuur

Een aantal uitstappen staan op het todolijstje van menig toerist. Bijvoorbeeld Tetiaroa, het 'vogelatol'. De kleine reeks eilandjes op een 40-tal km van Tahiti danken hun naam aan de talloze kolonies zeevogels die ze herbergen. Maar vogels zijn niet de enige wezens die op Tetiaroa thuis zijn. Door het koraalrif dat de binnenste lagune volledig omgeeft, is het eiland een openluchtaquarium met duizenden tropische vissen.

Omdat Tetiaroa alleen per boot toegankelijk is, is een dagcharter de enige manier om een dag in die fotogenieke omgeving door te brengen. Je gaat aan boord in de haven van Tahiti of Moorea en de tocht naar het atol duurt ongeveer 2u30. Op het atol wordt de passagiers een droomprogramma aangeboden, met snorkelen, een bezoek aan het vogelreservaat, een verzorgde picknick met je voeten in het water, zonnebaden op schitterende witte zandstranden en andere activiteiten.

Een onvergetelijke dag

Charter in french polynesia
© Grégoire LE BACO

Terwijl het charterschip van eiland naar eiland vaart, kun je deelnemen aan een of meer buitengewone avonturen. De meeste dagchartermaatschappijen bieden excursies aan om dolfijnen en walvissen te observeren, wanneer het seizoen het toestaat (juli tot november). Een tocht rond een eiland per zeilboot of motorboot is traditioneler maar niet minder indrukwekkend. Je picknickt gewoonlijk aan boord en stopt op verschillende plaatsen om te zwemmen en motu's te bezoeken. Zo beleef je in een paar uur tijd een unieke bootreis doorheen een adembenemend landschap (lagunes, riffen, doorgangen, open zee...).

 

Fijnproevers kunnen een gastronomische dagcharter kiezen met diner op het dek in het hartje van een lagune tegen de achtergrond van de zonsondergang.

 

Zoals je ziet, is een dagcharter de ideale formule om samen met je partner, vrienden of familie een onvergetelijke dag te beleven.

 

Vijf goede redenen voor een dagcharter

 

  • Je zeilt in een van de mooiste mariene omgevingen ter wereld.
  • Je bezoekt bestemmingen die volledig ongerept zijn gebleven, omdat ze alleen per boot bereikbaar zijn.
  • Je geniet van de gezelligheid en luxe van een zeilboot of motorjacht.
  • Je deelt een speciaal moment van ontspanning en ontdekking met je partner, familie of vrienden.

Je belandt in een totaal andere omgeving in nauwelijks enkele uren.

close