NL
Choose your language
 
Follow us on
Romantiek en huwelijksreizen

Romantiek en huwelijksreizen

Lune de miel ou voyage de noce inoubliable en Polynésie française
© Grégoire LE BACON

Je hoeft niet rijk en beroemd te zijn om een romantische vakantie of huwelijksreis in Frans-Polynesië te beleven, maar je voelt je er wel een beetje een filmster…

Het is natuurlijk geen toeval dat wereldsterren naar Frans-Polynesië trekken: het is de meest romantische plek op onze aardbol.

 

De eilanden van Frans-Polynesië vormen een verafgelegen idyllisch paradijs in de Stille Oceaan: archipels van vulkanische eilanden te midden van een gigantische blauwe oceaan, volledig beschermd door barrièreriffen die een aantal van de meest fenomenale lagunes ter wereld vormen. Die lagunes, in het bijzonder die van ’s werelds favoriete eilandbestemming Bora Bora, zijn zo blauw dat gasten regelmatig moet worden uitgelegd dat er geen kleurstoffen aan het water zijn toegevoegd. Honderden verlaten witte zandstranden omzomen deze rustige turquoise wateren. De frisgroene bergen van het indrukwekkende vulkanische achterland rijzen honderden, soms duizenden meters omhoog. Alsof dat nog niet romantisch genoeg is, voert ieder zuchtje wind de zoete geur van frangipani en de nationale bloem, de Tahiti Tiare, mee.

Het idee van bungalows op het water werd ruim 40 jaar geleden precies op deze eilanden bedacht. Tegenwoordig heb je keuze uit honderden bungalows op het water, allemaal met een eigen privézonneterras, vanwaar je direct in de lagune eronder kunt springen, en 's nachts onder duizenden sterren naar de maan kunt kijken die zich weerspiegelt in het water.

Frans-Polynesië is de ideale plaats voor verliefde paartjes die willen relaxen op vakantie, maar biedt ook uitzonderlijke mogelijkheden voor wie zijn dagen op een actieve manier wil invullen. De kuuroorden van Frans-Polynesië behoren tot de beste van de regio. Je wordt er verwend met traditionele Polynesische massagetechnieken, waarbij gebruik wordt gemaakt van kokos- en vanilleolie. Verse zeevis en schaal- en schelpdieren worden direct aan de lagune geserveerd of worden geleverd (met een prauw, als je dat wenst) op het terras van je waterbungalow. Ben je wat meer avontuurlijk aangelegd, dan kun je scubaduiken in de glasheldere oceaan of zwemmen met speelse pijlstaartroggen en nieuwsgierige walvissen en rifhaaien. Ook een romantische rit te paard over verlaten stranden behoort tot de mogelijkheden. Of je kunt vissen op zee, waar het wemelt van de vissen zoals tonijn en goudmakreel, een privéboot huren of een scooter of fiets huren om naar een traditioneel Polynesisch dorp te rijden of een ritje te maken op de rustige wegen rondom de Frans-Polynesische eilanden.

close