NL
Choose your language
 
Follow us on
Gezinsvakanties

Gezinsvakanties

Frans-Polynesië is ook een ideale bestemming voor gezinsvakanties.

Iedereen weet dat Frans-Polynesië een geliefkoosde bestemming is van verliefde paren die op zoek zijn naar een romantische vakantie. Maar ook meer en meer gezinnen ontdekken deze fantastische vakantiebestemming. Het aantal gezinnen dat Frans Polynesië bezoekt, neemt jaar na jaar toe.

Er bestaat dan ook geen veiliger vakantiebestemming voor gezinnen dan Frans-Polynesië. De plaatselijke gezinnen leven in groot familieverband en zorgen voor elkaar. Er is bijna geen criminaliteit, vooral niet op de buitenste eilanden. Bovendien zullen je kinderen er op handen worden gedragen. In Frans-Polynesië is het de gewoonte dat kinderen worden opgevoed door de hele familie en soms zelfs door vrienden van de familie, die mede verantwoordelijk zijn voor hun welzijn. Diezelfde zorg wordt gegeven aan kinderen van toeristen. Je kunt Frans-Polynesië zien als een land van babysitters. Je kunt er niet op bezoek komen zonder dat de plaatselijke bewoners kirren van plezier als ze je kinderen zien of op je tieners passen.

Er is een groot aanbod van gezinsvriendelijk logies in Frans-Polynesië. Op alle Frans-Polynesische eilanden zijn grote familievilla's beschikbaar vanaf 550 AUD per week, naast een breed aanbod van gezinsappartementen. Verkies je een resort? Heel wat hotelcomplexen bieden grote familiesuites aan, soms met een keukentje.

Zelfs Bora Bora, de bekendste bestemming voor huwelijksreizen ter wereld, biedt speciale gezinsformules aan. In het Four Seasons Resort, een van de meest romantische adressen op onze aardbol, is Chill Island een privé-eiland voor uitsluitend tieners. Tieners van 13 tot 17 jaar ontmoeten er elkaar op het privéstrand, aan het zwembad, bij het gamen of beoefenen van georganiseerde sporten zoals kitesurfen of volleybal. Daarnaast is er in het Four Seasons Resort de Tamarii Club voor jongere kinderen. In een van de andere meest romantische hotels op Bora Bora, het St Regis Bora Bora Resort, kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar terecht in een club of in het gezinsvriendelijke lagoonarium voor een partijtje snorkelen. Resorts op Moorea en Tahiti bieden ook eersteklas kinderclubs aan.

In Frans-Polynesië heb je keuze uit een groot aantal gezinsactiviteiten, die zich voornamelijk op en rond het water afspelen. Gezinnen kunnen deelnemen aan snorkel- en duiktours, zwemmen met zeedieren zoals pijlstaartroggen en rifhaaien, kajakken op rustige lagunes, paardrijden of uitstappen maken naar authentieke dorpen en het bergachtige binnenland. Ze kunnen ook fietsen huren om de rustige weggetjes op een van de vele Frans-Polynesische eilanden te verkennen, of een rondrit maken met een quad doorheen het ruige, onontgonnen achterland.

close