NL
Choose your language
 
Follow us on
Ecotourisme

Ecotourisme

Kies uit een reeks milieuvriendelijke activiteiten

Er zijn talrijke milieuvriendelijke activiteiten om onze eilanden te verkennen, die zo goed als geen impact op het milieu hebben: trekken, snorkelen, fietsen, paardrijden, kajakken, vlerkprauwvaren, paddleboarden, surfen...

'Groene' hotels en diensten

Tal van organisaties en bedrijven zetten zich in voor het milieu. Hun inspanningen verdienen erkenning. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de duikcentra die ervoor kiezen de haaien niet meer te voederen of de hotels die nu hun eigen afval recycleren en hernieuwbare energiebronnen gebruiken. Ecolabels en milieucertificatieprogramma's erkennen die inspanningen (bijvoorbeeld EarthCheck, die vele grote hotels heeft gecertifieerd: fr.earthcheck.org/news/fenua-environnement-partenaire-earthcheck-en-polynesie.aspx). Vraag hotels en dienstverleners naar hun engagement voor het milieu.

Botanische tuinen en natuurroutes

De Polynesische flora is ongelofelijk rijk. In botanische tuinen en langs natuurroutes kun je de Polynesische flora ontdekken tijdens ontspannen wandelingen. De laatste tijd hebben de overheid en privéondernemingen initiatieven genomen om de diversiteit van onze flora in de kijker te zetten. Botanische tuinen en natuurroutes oogsten succes op alle eilandengroepen. Ze houden het natuurlijke erfgoed van onze eilanden in stand en tonen het aan bezoekers. Op vele eilanden delen natuurgidsen gespecialiseerd in de Polynesische flora hun kennis met de bezoekers.
Zie Parken en tuinen

Neem deel aan programma's om wilde planten en dieren te beschermen

Zeeschildpadden, dolfijnen, walvissen, haaien en roggen zijn beschermde soorten. Hotels en verenigingen zetten zich in voor de bescherming van deze soorten.

  • Te Mana o te Moana: deze organisatie ijvert voor de bescherming van het mariene leven in het algemeen via educatieve programma's en sensibiliseringscampagnes. Ze wordt ten dele gefinancierd door het Moorea Dolfijncentrum in Moorea.
  • Ziekenhuizen voor zeeschildpadden van InterContinental Moorea Resort & Spa (beheerd door Te Mana o te Moana) en van Le Méridien Bora Bora.
  • Observatoire des Requins de Polynésie: een netwerk van haaienliefhebbers dat duikers de gelegenheid biedt hun waarnemingen van haaien online te zetten om ze beter te beschermen.www.requinsdepolynesie.com
  • Mantaroggen: Manta Polynesia Research & Protect (MPRP) is opgericht in 2004 om beschermde gebieden te ontwikkelen en de kolonie mantaroggen in de lagune van Bora Bora te beschermen. www.mantapolynesia.e-monsite.com

Natuurroutes onder water

De natuurroutes onder water hebben zowel een ecologische als educatieve doelstelling. Ze bieden je de gelegenheid om tijdens het snorkelen wilde planten en dieren onder water te ontdekken.

Bora Bora: privénatuurroute van de duikclub Diveasy. www.diveasyborabora.com

close