NL
Choose your language
 
Follow us on
Cruises en boottochten

Cruises naar de Markiezeneilanden met Aranui

Croisière unique sur l'Aranui 3 en Polynésie française
© Aranui III

Aranui III is een schip als geen ander. Als half vrachtschip en half cruiseschip vervoert het containers, pallets, kratten, pakken... en passagiers tussen Tahiti en de Markiezeneilanden. Het 117 m lange Aranui III vaart niet onopgemerkt voorbij. Het trekt de aandacht met zijn lage boegsectie, vol grote metalen containers en kranen, en zijn achterschip, zo hoog als een klein gebouw, met een stijlvolle inrichting, een zwembad en een solarium. Dit veelzijdige schip is niet alleen uniek door zijn uitzicht, maar ook door de schilderachtige route die het volgt. De voorbije 20 jaar heeft Aranui de wateren van Frans-Polynesië doorkruist van het ene naar het andere uiteinde om de Markiezeneilanden te bevoorraden, de meest afgelegen eilandengroep in een gebied zo groot als Europa.

In de ogen van de 9000 inwoners van de Markiezeneilanden is Aranui III meer dan zomaar een schip: het vormt een van de weinige contacten met de buitenwereld en brengt om de drie weken voorraad, materiaal en bezoekers.

De passagiers beleven samen een buitengewoon avontuur. De voorzieningen en service aan boord zijn wat je kunt verwachten van dat soort schip, met een restaurant, fitnessruimte, bibliotheek en comfortabele hutten, maar de sfeer aan dek is volledig uniek: passagiers en bemanningsleden verbroederen en worden algauw één grote familie.

Een reis doorheen Frans-Polynesië

Croisière fabuleuse sur l'Aranui 3 en Polynésie française
© Aranui III

De fabelachtige reis begint in Papeete, de administratieve hoofdstad van Frans-Polynesië, op het eiland Tahiti. Van zodra de 200 gasten aan boord zijn verwelkomd, licht Aranui III het anker en vertrekt voor een reis van 14 dagen en 1500 kilometer (enkele reis). De tweede dag van de reis houdt het vrachtschip halt in de kristalheldere wateren van het atol Fakarava in de Tuamotu. Het avontuur gaat verder naar de Markiezeneilanden, waar meer dan 15 havens worden aangedaan tussen de eilanden Ua Pou, Nuku Hiva, Hiva Oa, Fatu Hiva, Tahuata en Ua Huka.

Deze legendarische eilanden nodigen gasten uit om hun hoge bergtoppen, mysterieuze valleien en ruige kusten te verkennen. Op de meeste eilanden krijgen de bewoners alleen bezoek van de Aranui-passagiers, die dan ook hartelijk worden verwelkomd, alsof het oude vrienden zijn. Na 11 zalige dagen moet Aranui III de Markiezeneilanden weer verlaten en koers zetten naar het atol Rangiroa en dan terug naar Tahiti. De 'terugkeer naar de moderne beschaving' is voor veel passagiers niet gemakkelijk. Deze unieke cruise op dit enige schip staat voor altijd in hun geheugen gegrift.

close