NL
Choose your language
 
Follow us on
Andere activiteiten

Trektochten en excursies

Trektochten en excursies over heel Frans-Polynesië

Tahiti en de hooggelegen eilanden (Genootschaps-, Markiezen-, Austral- en Gambiereilanden) bieden tal van mogelijkheden voor trektochten en uitstappen. Je wordt beloond met adembenemende 360°-panorama’s. Aan de horizon prijkt steevast de immense Grote Oceaan.

Te voet :

Op de eilanden zijn er vele wandelpaden die je naar de mooiste uitkijkpunten leiden, kronkelend doorheen ongerepte valleien, in de schaduw van mapebomen (Tahitiaanse kastanjebomen). Onderweg ontdek je mysterieuze marae, oude religieuze bouwwerken. Talrijke gediplomeerde gidsen leveren uitstekende diensten en zorgen voor je veiligheid.

Te paard :

Een rit te paard is ideaal om de omgeving te verkennen: doorheen de spectaculaire landschappen van de valleien en plateaus op de Markiezeneilanden, met tal van archeologische overblijfselen, of langs de witte zandstranden (Tahiti, Huahine, Moorea...), met een zonsondergang als achtergrond, of stroomopwaarts langs de rivieren, doorheen dichte plantengroei (Raiatea, Tahaa...).

Met de fiets :

Een gewone fiets is ideaal voor de (vlakke) ringweg, maar een mountainbike is aan te raden voor de kronkelwegen in het binnenland. In veel hotels kun je fietsen huren.

Met een 4x4 of quad :

Met een 4x4 kun je moeiteloos het binnenland van de bergachtige eilanden verkennen. Auto's, scooters en quads zijn te huur op sommige eilanden.