NL
Choose your language
 
Follow us on
Belangrijkste eilanden

Tikehau, het roze zandeiland

Gelegen op 300 km van Tahiti en maar 12 km van Rangiroa, lijkt Tikehau en zijn lagune van 26 km2 op een enorm natuurlijk zwembad! In het visrijke water komen snorkelaars de meest verrassende vissoorten tegen. Op Tikehau kun je ook kolonies vogels observeren, die luisteren naar magische namen zoals roodpootgent, grote kuifstern, blauwe noddy of fregatvogel.

In Tuherahera, het enige dorp op het atol, leven de bewoners vredig op het ritme van de visvangst, de kopranijverheid en de religieuze diensten. Je wordt er ondergedompeld in de typische ontspannen sfeer van een atol van de Tuamotuarchipel.

Drie goede redenen om op Tikehau te verblijven

Een lagune die haar beloftes houdt

Deze ovaalvormige lagune gevormd door een reeks motu met witte en roze zandstranden is een echt natuurlijk zwembad. Ze geeft uit op een kleine doorgang genaamd Tuheiva. Voor de ogen van duikers speelt zich een uitzonderlijk spektakel onder water af met adelaarsroggen, scholen barracuda's en tonijnen, grijze haaien, zeeschildpadden en dolfijnen. Om je te ontspannen is er geen betere plaats dan de ongerepte zandstranden aan het zuivere, warme, smaragdgroene water van de lagune.

Natuurwonderen

Het dorp Tuherahera en de schitterende verlaten stranden van het atol zijn zeker een ommetje waard. Indrukwekkende koraaloverblijfselen vormen een natuurlijke muur op het strand aan de zuidkust. De legende van de klok van Hina, die aan die plaatsen is verbonden, zal je laten reizen in de tijd. Op de motu wachten je roze zandstranden, een natuurwonder.

Miljoenen vissen

Miljoenen vissen leven in deze ongerepte transparante wereld. De vissen zijn er zo talrijk dat het onderzoeksteam van kapitein Cousteau sprak over 'het meest visrijke atol van de Tuamotu'.

 


 

Tikehau herbergt niet alleen eenvoudige maar heel gastvrije familiepensions voor wie een wil worden met de natuur, maar ook comfortabele faré, waar traditie en luxe op harmonieuze wijze samengaan, en luxeresorts in een adembenemende omgeving, waar alles in het teken van comfort staat.

 

close