NL
Choose your language
 
Follow us on
Belangrijkste eilanden

Tetiaroa, reservaat van mythische vogels

Tetiaroa is het enige atol van de Bovenwindse Eilanden. Het maakt deel uit van de Genootschapseilanden en valt onder het gemeentebestuur van Arue op Tahiti. Het is een klein atol zonder doorgang. Over een totale oppervlakte van 33 km2 liggen dertien motu (eilandjes) vol palmbomen. Het is het perfecte plaatje voor een tropische prentbriefkaart: lange, verlaten, hagelwitte zandstranden omzoomd met palmbomen, turquoise water en absolute rust. De koninklijke familie Pomare maakte er haar vakantieoord van. Marlon Brando werd niet alleen verliefd op zijn Tahitiaanse partner uit Muiterij op de Bounty, maar ook op dit koralen juweeltje. Hij kocht het in 1966.

Drie goede redenen om Tetiaroa te kiezen

Onvergetelijke cruise in een ongerepte omgeving

Er is maar een beperkt aantal mogelijkheden om op dit eiland te geraken. De beste manier is om mee te gaan op een weekendcruise vanuit Papeete, of om een boot te huren. De onaangetaste natuur van Tetiaroa ligt in een natuurreservaat. Naast de prachtige stranden vind je er ook een ongelofelijke populatie wilde dieren, zowel onder water als in de lucht.

Vogelreservaat

Op Tetiaroa vind je een van de grootste vogelkolonies van Tahiti en zijn eilanden, met opaalsternen, bruine genten, fregatvogels, roodstaartkeerkringvogels en bovenal de wonderlijke grote kuifsternen. Hun kolonie is de enige op de Bovenwindse Eilanden. De vogels komen broeden in deze onbewoonde schuilplaats. Ze zijn niet schuw en laten zich makkelijk bewonderen door bezoekers.

The Brando Resort: een toekomstig topklasse ecohotel

Op de motu Onetahi wordt momenteel de bouw afgewerkt van een innovatief hotelcomplex, The Brando Resort, dat naar verwachting zijn deuren zal openen in 2014. Het complex zal voor zijn eigen energievoorziening zorgen via zonnepanelen. Het werd gebouwd met natuurlijke materialen. De 39 villa's, die bijna onzichtbaar zijn vanuit de zee, zullen het milieu geen schade berokkenen. Een marien bioloog en een veearts zullen toezicht houden op de plaats waar de zeeschildpadden hun eieren leggen en op het vogelreservaat. Een ontzoutingsinstallatie zal het complex voorzien van zoet water en een hoogtechnologisch systeem zal voor de airconditioning zorgen door koud water van 800 meter diep omhoog te pompen. Het complex zal een LEED-Platinumcertificatie krijgen, een van de meest gerespecteerde programma's om de milieu-impact van nieuwe gebouwen te beoordelen. De andere atollen en hun milieu blijven onaangeroerd en staan onder wetenschappelijk toezicht.

close