NL
Choose your language
 
Follow us on
Belangrijkste eilanden

Taha'a, het Vanille-eiland

Vanuit de luchthaven van Raiatea sta je met de veerboot in enkel minuten op Taha'a. Het vanille-eiland heeft de charme van het Frans-Polynesië van weleer. Het eiland ziet eruit als een enorme geurige en kleurrijke tuin, waar vanille, een kostbare orchidee, regeert als een prinses. Op Taha'a wordt 80% van de beroemde Tahitiaanse vanille geproduceerd, de eerste keus van de kenners. De telers leggen bezoekers graag uit hoe complex het kweken van deze specerij is, waarvan je de geur over heel het eiland kunt ruiken.

Taha'a is ook een prachtige lagune, een geliefkoosde bestemming van zeilers, die in de diepe, rustige baaien aanmeren. Zet je duikmasker op en ontdek de ongerepte koraaltuinen rond de motu.

Drie goede redenen om op Taha'a te verblijven

De authentieke charme van het eiland

De tijd lijkt te hebben stilgestaan op Taha'a, een geheimzinnig en afgelegen eiland. Langsheen de wandelpaden ontdek je de indrukwekkende, onaangeroerde plantengroei.

De geheimen van vanille

Als je de geheimen van vanille kent, zul je er nog meer van houden. Vanille tahitensis is een unieke en kostbare vanille, die smaakt naar het paradijs. Om deze uitstekende specerij te kweken, zijn kennis en jarenlange ervaring nodig. Eigenlijk is het een echte kunst. Net zoals geduldige alchemisten vertroetelen de specialisten hun vanille maandenlang voor het wonder geschiedt...

Reuzenaquarium

Voel je zoals Robinson Crusoe: relax op het fijne zandstrand van de motu van Taha'a tussen de mooie palmbomen met zicht op het kristalheldere water. De omgeving is prachtig, zowel in als uit het water. De betoverende koraaltuinen huisvesten een rijk onderwaterleven.

 

close