NL
Choose your language
 
Follow us on
Belangrijkste eilanden

Rangiroa, de eindeloze hemel

Rangiroa biedt zijn bezoekers een waaier van verblijfsmogelijkheden naar ieders verwachting en budget. Er zijn verschillende categorieën hotels en familiepensions beschikbaar, net als cruises voor groepen of individuele reizigers.

Rangiroa ligt op een uurtje vliegen van Tahiti. Het is een enorm groot atol: het grootste van Frans-Polynesië en het tweede grootste ter wereld. Er liggen 240 motu rond de lagune, die een oppervlakte beslaat van 1640 km2. Het is een natuurlijk aquarium, waarover kapitein Cousteau ooit zei dat het een van de mooiste duiklocaties ter wereld is. Het is dan ook een befaamd duikparadijs. Maar je hoeft geen duiker te zijn om van het onderwaterleven te genieten: het water is zo helder dat je er een echt onderwaterballet kunt bewonderen met het blote oog of bij het snorkelen. Op Rangiroa vind je ook droomstranden met zacht zand dat bleekroze is zoals de binnenkant van een zeeschelp. Het is een lagune in een lagune...

Drie goede redenen om op Rangiroa te verblijven

Een duikparadijs

Rangiroa staat wereldwijd bekend voor zijn sensationele duiklocaties. Zowel beginnende als ervaren duikers zullen versteld staan van de overvloed en kleuren van het leven onder water in de lagune, zeedoorgangen of riffen van de oceaan. Scholen veelkleurige vlindervissen, zeeschildpadden, maar ook dolfijnen en haaien... je beleeft er gegarandeerd een spannende tijd!

Het grootste atol van Tahiti en zijn eilanden

Rangiroa of Ra'iroa betekent 'uitgestrekte hemel': een perfecte naam voor het tweede grootste atol ter wereld. De lagune is zo groot als het hele eiland Tahiti! De plaatselijke bewoners van Rangiroa leven voor het grootste deel op twee van de honderden motu die het atol omcirkelen: Tiputa en Avatoru, dicht bij de twee gelijknamige doorgangen naar de oceaan.

Eenvoudigweg idyllisch

Ook als je niet duikt, kun je de schoonheid van de lagune ontdekken. De mogelijkheden zijn eindeloos: picknicken op een verlaten motu, snorkelen boven ongelofelijke koraaltuinen, ongerepte eilandjes bezoeken waar wilde vogels nestelen en kleine haaien stoeien. Wat je zeker gezien moet hebben, zijn de 'blauwe lagune', een speling van de natuur die een kleine lagune deed ontstaan binnen de grote lagune, en de 'roze zandbank'. Die zandduinen verrijzen een eind van de riffen en hun roze kleur is afkomstig van de lagen verbrijzelde zeeschelpen. Een grandioos spektakel!