NL
Choose your language
 
Follow us on
Belangrijkste eilanden

Moorea, het kunstenaarseiland

Snel en vlot bereikbaar: Moorea bereik je in 30 minuten met de veerboot vanuit Papeete.

Laat je betoveren door de schoonheid van het verrukkelijke Moorea met zijn adembenemende landschappen en aangename, ontspannen sfeer. Dit prachtige eiland kun je verkennen zoals je wilt, of je je nu alleen maar wilt ontspannen of je uitleven in het water met zijn unieke mariene leven. Het rustige levensritme en de tijdloze charme van het eiland spreken reizigers meteen aan. Het rijkelijk begroeide berglandschap, doorkliefd door een paar majestueuze baaien, Cook-baai en Opunohu-baai, contrasteert met de kristalheldere blauwe lagune. De bungalows van resorts en familiepensions liggen verspreid over mooie witte zandstranden, tussen bloementuinen of in de lagune. Van daaruit kun je het beste van Moorea zelf ontdekken.

Drie goede redenen om op Moorea te verblijven

Natuurlijk recreatiegebied

De stille wateren van de lagune en de jaarlijkse passaatwinden (april-oktober) maken vele activiteiten mogelijk: kanovaren, paddleboarden, kitesurfen, waterskiën, surfen… Moorea is ook een eldorado voor duikers, die dol zijn op het gevarieerde ecosysteem van het koraalrif en het kleurrijke zeeleven. Bij het snorkelen kun je roggen, haaien en zeeschildpadden ontmoeten in de helderblauwe lagune. Boven het spitse landschap steken 8 bergtoppen uit. Een oude krater is een rijkelijk begroeide vallei geworden. Het is de perfecte streek om te wandelen, paardrijden, quadrijden of op verkenningstocht te gaan met een terreinwagen.

Typisch Polynesische sfeer

Het kleurrijke en bloemrijke Moorea is een genot voor alle zintuigen. Het is heerlijk om te slenteren tussen de tuinen, witte zandstranden, bloemenzeeën en ananasplantages, naar vissers te kijken in hun kano’s of naar een ukelele te luisteren terwijl je onder een waroeboom (hibiscus tiliaceus) zit. Je zult er genieten van magische momenten in een unieke, wonderlijke wereld.

Bron van inspiratie

Op Moorea wonen heel wat kunstenaars. Schilders, houtsnijders, juweliers en tatoeëerders hebben zich op dit eiland gevestigd en hun tijd genomen om de schoonheid en sereniteit van het eiland te vatten en er inspiratie op te doen voor hun kunst.

Zwemmen met dolfijnen in het Dolfijnencentrum van Moorea

Het Dolfijnencentrum in het InterContinental Moorea Resort & Spa biedt gezinnen (kinderen vanaf drie jaar) en liefhebbers een fantastische gelegenheid om dolfijnen te ontmoeten op een ecologische en educatieve manier. Er zijn zelfs programma's waarbij je in kleine groepjes met de dolfijnen kunt zwemmen. Het is een unieke kans om op een veilige manier deze fascinerende zeezoogdieren van dichtbij mee te maken.

close