NL
Choose your language
 
Follow us on
Belangrijkste eilanden

Huahine, de tuin van Eden

Huahine, dat ongeveer 75 km2 groot is, bestaat uit twee eilanden: Huahine Nui in het noorden, en Huahine Iti in het zuiden. Beide zijn verbonden door een brug die uitkijkt over de lagune. Op deze groene eilanden wonen ongeveer 6.000 mensen. Het belangrijkste dorp is Fare. Het is een levendige, maar ook rustige plaats met winkels, banken, eetstalletjes, internetcafés en souvenirwinkels.

Huahine is een afgelegen, authentiek eiland vol geheimen en mysterie.

Drie goede redenen om op Huahine te verblijven

Charme en sfeer

Huahine, dat ook bekendstaat als het 'geheime eiland', het 'authentieke eiland' en het 'afgelegen eiland', wordt met vele bekoorlijke adjectieven benoemd en het is wel duidelijk waarom. Het eiland is een mengeling van Polynesische landschappen en sfeer. Natuurschoon, hartelijke ontmoetingen met de bevolking, ontelbare ontspanningsmogelijkheden, spannende rondleidingen: Huahine is een eiland om te beleven, te voelen. In deze thuishaven van de beroemde plaatselijke zanger en schilder Bobby Holcomb word je altijd begroet met een glimlach.

Culturele ontdekkingen

Maeva, ten noordoosten van Fare, ligt dicht bij de grootste van de twee lagunes, Fa'una Nui, en is bekend voor zijn landbouwactiviteiten. Rond dit authentieke dorp vind je stenen vallen om vis te vangen – een erfenis uit vroegere tijden die nog altijd wordt gebruikt, talrijke marae en andere archeologische overblijfselen. Er werd een klein educatief museum ingericht in een fare pote'e (een gebouw waar de plaatselijke kennis, heilige tradities en rituelen werden onderwezen). Je kunt er voorwerpen en andere overblijfselen bekijken die werden gevonden bij de verschillende archeologische opgravingen (peddels, bijlbladen, hangers gemaakt van vistanden, stampers, tatoeagekammen...). In Fa'ie kun je de reuzepalingen met blauwe ogen van dichtbij bewonderen.

Voor elk wat wils

De districten Fare en Parea bezitten prachtige witte zandstranden. Maak eens een tocht in de lagune met haar feeërieke kleuren, verken de onderwaterwereld (rifwanden, grotten vol vis en koraaltuinen) of een van de grootste archeologische sites van Frans-Polynesië, relax tijdens een cruise bij zonsondergang of ga vissen op zee, surfen, wandelen, paardrijden, trekken en kitesurfen. Kortom, er is keuze te over aan ontspanningsmogelijkheden, zowel te land als ter zee.

close