NL
Choose your language
 
Follow us on
Belangrijkste eilanden

Fakarava, tussen oceaan en hemel

Het paradijs heeft een naam: Fakarava. De duizelingwekkende schoonheid van Fakarava moet je absoluut gezien hebben. Kilometers motu met paradijselijke stranden in een uitgestrekte lagune (1000 km2). Het is een ongerept natuurreservaat. Fakarava zal de Robinson Crusoe in je wakker maken. Naast zijn ongelofelijke charme bezit het atol ook een archeologisch en architecturaal erfgoed dat getuigt van de verschillende periodes uit zijn geschiedenis. In het oude dorp Tetamanu vind je een van de eerste katholieke kerken van Frans-Polynesië, gebouwd in 1874. Op sommige motu zijn ook nog archeologische en legendarische overblijfselen in koraal te bewonderen.

Drie goede redenen om op Fakarava te verblijven

Een biosfeerreservaat van UNESCO

De fauna van Fakarava op het land en onder water is opmerkelijk en omvat zeldzame inheemse beschermde diersoorten. Het atol heeft zo'n uniek ongerept ecosysteem dat het door UNESCO is uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Een van de doelstellingen van een dergelijk reservaat is het op een harmonieuze wijze laten samengaan van de bescherming van natuurlijke bronnen en menselijke ontwikkeling (onderzoek, toezicht, opleiding van de plaatselijke bewoners).

Een verbluffende onderwaterwereld

Fakarava (wat zoveel betekent als 'mooi, prachtig maken') is even mooi boven als onder water. Kristalhelder water, een verbluffende onderwaterwereld, lichtgevende koralen en zalig warm water: een eenvoudige snorkeluitrusting volstaat om verliefd te worden op die wonderen van de oceaan. Duikers van over de hele wereld dromen van Fakarava: grote koraalhoofden, scholen met duizenden vissen en 'muren' van haaien dicht bij de doorgangen... Er staat je een geweldige sensatie te wachten!

'Matisseblauw'

Volgens de beroemde Franse schilder Henri Matisse (1869-1954) was kleur een 'bevrijding'. De kunstenaar bracht in 1930 drie maanden door op Tahiti, waarbij hij op verkenning ging tot op Fakarava. Hij raakte gefascineerd door de schakeringen van blauw in de lagune. De ontdekking was zo hevig dat ze Matisse een nieuwe creatieve impuls gaf. Bezoekers ontsnappen niet aan dat gevoel van vrijheid bij het zien van die intense blauwe tinten, die een therapeutisch effect hebben.

 

close