NL
Choose your language
 
Follow us on
Archipels

Tuamotu & Gambiereilanden

Schitterende witte zandstranden met wuivende palmbomen, een kristalheldere oceaan met heerlijk warm water... De 76 eilanden en atollen van de Tuamotuarchipel, verspreid over een oppervlakte van meer dan 20.000 km2, houden het verhaal van Robinson Crusoe in ere.

De Tuamotu-eilanden voldoen aan alle verwachtingen van de enthousiaste duiker. De lagunes in de atollen zijn een beschermd paradijs met een spectaculair onderwaterleven. Het gebied is ook de wieg van de Tahiti cultuurparel, die met liefde, geduld en respect wordt gekweekt in blauwe oesters. Het is in de parelboerderijen in de lagunes van Pa'umotu dat de parels hun unieke kleurschakeringen krijgen.

Sommige atollen in de Tuamotu zijn niets anders dan eindeloze witte zandstranden met een paar hectare kokosplantages. Andere atollen zoals Rangiroa, de tweede grootste atol ter wereld, zijn veel groter.

Deze paradijselijke mini-eilanden liggen als idyllische stipjes ver weg in de blauwgroene oceaan, maar zijn toch gemakkelijk te bereiken met de boot of het vliegtuig zonder dat je via Papeete moet reizen.

Op de meeste eilanden vind je familiepensions en op de grootste atollen internationale hotels, die bezoekers van over de hele wereld verwelkomen.

Op 1600 km ten zuiden van Tahiti ligt de meest geïsoleerde en verst afgelegen archipel van Frans-Polynesië: de Gambiereilanden. Het zijn zowel qua natuur als cultuur juweeltjes die bezoekers soms per toeval ontdekken, maar er voor altijd hun hart aan verliezen...

close