NL
Choose your language
 
Follow us on
Archipels

De Australeilanden, eilanden van tradities

Culturele tradities worden hoog gehouden op de ongerepte, mysterieuze Australeilanden, waar het witte zand contrasteert met de blauwe lagunes... Hoewel deze eilandengroep minder bekend is, biedt hij reizigers een onvergetelijke, authentieke ervaring.

De Australeilanden, die door de Europeanen werden ontdekt in de 18de eeuw, bevinden zich op 600 km ten zuiden van de hoofdstad van Tahiti. De archipel telt 7 eilanden, waarvan er 5 bewoond zijn. Het is niet moeilijk te begrijpen wat ze zo bijzonder maakt: hun afgelegen ligging, ongerepte natuur en authenticiteit.

Een spectaculair reliëf met steile bergen gaat over in valleien en vruchtbare hoogvlaktes waar aan landbouw wordt gedaan. Op ieder eiland vind je talrijke archeologische overblijfselen. Ze maken duidelijk dat er al vóór de komst van de Europeanen een goed georganiseerde samenleving met rijke culturele en religieuze tradities bestond.

De kliffen en grotten vormen het toneel van legendes. In vroegere tijden dienden ze als begraafplaats, maar tegenwoordig vormen ze de ideale uitkijkpost om bultruggen te spotten. De walvissen komen ieder jaar van augustus tot oktober naar de Australeilanden om te kalven.

De archipel is de ideale bestemming voor wie houdt van de zee, onvergetelijke wandeltochten en fantastische duiken.

In deze verrassende landschappen vol contrasten wonen gastvrije Polynesiërs. In de kleurrijke, schilderachtige dorpen kun je de traditionele ambachtskunst van de eilandbewoners ontdekken, die vooral leven van handwerk, visvangst, landbouw en mandenvlechten. Je kunt deze bestemming dan ook niet verlaten zonder een gevlochten hoed of mand. De vlechtkunst wordt er van generatie op generatie doorgegeven... net als de kunst van het glimlachen.

De Australeilanden bieden een unieke gelegenheid om Frans-Polynesië op een andere manier te leren kennen...

close