NL
Choose your language
 
Follow us on
Andere eilanden

Tupai, een hart vanuit de lucht

Sommige plaatsen zijn zo goed bewaard dat het een echt privilege is om ze te verkennen. Tupai is een van die plaatsen. Een hart in het midden van de oceaan, 16 km ten noorden van het romantische Bora Bora. Bijna te mooi om waar te zijn!

Toch is het waar: Tupai is een atol van 11 km2 in de vorm van een hart, als je het vanuit de lucht bekijkt. Het bestaat uit een dubbele lagune en verschillende motu vol palmbomen. De eilanden zijn verlaten, er zijn ook geen hotels. Hier leven alleen vogels en zeeschildpadden, die vanaf november op het strand komen om eieren te leggen. Het atol heeft geen doorgang, maar wel een landingsbaan, die werd aangelegd in 2001.

De enige bezoekers op het eiland zijn duikers van Bora Bora die hier op daguitstap komen, of de helikopter van de maatschappij Tahiti Helicopters, die romantische uitstappen op aanvraag organiseert. Passagiers aan boord van een van de vluchten van Air Tahiti tussen Bora Bora en Maupiti kunnen ook genieten van het prachtige uitzicht op Tupai.

Een goede tip: ga op de vlucht vanuit Bora aan de rechterkant van het vliegtuig zitten!

 

close