NL
Choose your language
 
Follow us on
Andere eilanden

Tubuai, een tropische tuin van Eden

Tubuai is het grootste eiland van de Australeilanden. Het is het administratieve en economische centrum van de archipel. Over zijn rif liggen een resem motu van fijn zand, koraal en vulkanische rotsen verspreid. De enorme lagune, bijna twee keer zo groot als het eiland zelf, biedt 85 km2 pure waterpret! Voeg daar nog uitgestrekte stranden aan toe van wit en lichtoranje zand, en je krijgt een ongelofelijke tropische mix. Het milde klimaat maakt deze eilanden ook ideaal voor landbouwactiviteiten. Overal op het eiland worden lelies gekweekt voor de export. Je ziet ze in de velden zo ver het oog reikt.

De eerste ontdekkingsreizigers waren diep onder de indruk van de schoonheid van het eiland. Zowel Wallis als Cook tegen het einde van de 18de eeuw hield van de weelderige plantengroei en het kristalheldere water. Het eiland leek wel niet geschikt om er voor anker te gaan wegens het grote barrièrerif rond de kust. Dat nadeel was in de ogen van de beroemde muiters van de Bounty dan weer een groot voordeel: hier wilden ze zich verbergen voor de Britse marine. Onder leiding van Christian Fletcher probeerden ze zich er tevergeefs te vestigen door het Fort George te bouwen, dat vandaag is verdwenen.

Vier goede redenen om op Tubuai te verblijven

De charme van de lagune

De lagune is ongerept en herbergt vele vissen en schaaldieren. Je vindt er venusschelpen, kreeften, krabben en cicaden. Door de helderheid van het zeewater met fraaie kleurschakeringen van turquoise en bleekgroen is het de ideale plaats om te duiken. De grootte van de lagune en de altijd aanwezige zeebries maken van Tubuai de perfecte locatie voor watersporten.

Prachtige motu en witte zandstranden

Behalve de fantastische zandstranden (met tot 13 verschillende schakeringen van wit!) liggen er ook nog 8 motu rond het eiland, met elk zijn eigen schatten.

Adembenemende landschappen

Dit tropische Eden herbergt lage bergen, waarvan er eentje het profiel heeft van een liggende man. Wanneer je langs de gemakkelijk te bewandelen paden trekt met de zoete geur van de wilde sinaasappelbomen om je heen, voel je je een echte ontdekkingsreiziger.

Onbekende archeologische overblijfselen

Rond Tubuai vind je nog talrijke archeologische overblijfselen die dateren van vóór de komst van de Europeanen. De meeste zijn overgroeid door planten en verlaten, maar sommige zijn goed onderhouden en een bezoek meer dan waard. Laat de plaatselijke bevolking je de verhalen vertellen over de marae en de legendes van het eiland en dompel je onder in deze authentieke wereld.

close