NL
Choose your language
 
Follow us on
Andere eilanden

Mangareva, de eilanden aan het einde van de wereld

Kies je Mangareva als vakantiebestemming, dan beleef je gegarandeerd een unieke vakantie. Op 1700 km van Tahiti beland je in een spectaculaire omgeving. 5 eilanden en een 10-tal motu rond een idyllische lagune pronken met een indrukwekkend erfgoed. Bovenal hangt er een rustgevende sfeer.

Drie goede redenen om op Mangareva te verblijven

Een afgelegen groep eilanden

Op de Gambierarchipel wacht je een bijzondere vakantie, ver weg van platgetreden paden. Je wordt er heel hartelijk ontvangen door de vriendelijke bewoners. Deze desolate eilanden hebben heel wat natuur- en cultuurschatten voor je in petto. In deze schitterende omgeving kun je niet anders dan met volle teugen genieten van dit uniek stukje paradijs.

Turquoise lagune en intens groene bergen

Laten we duidelijk zijn: de lagune, die de hele archipel omringt, is wellicht de mooiste van Tahiti en zijn eilanden. Het doorschijnende, turquoise water is bezaaid met koraalhoofden. Het ongelofelijke blauwe kleurenspel contrasteert met de dichtbegroeide intens groene bergen, waar je adembenemende vergezichten geniet. 

Atypisch architecturaal erfgoed, met de grootste kathedraal van Frans-Polynesië

Mangareva bezit enkele ruïnes van marae en andere culturele getuigen van een eeuwenoud verleden. Maar het eiland dankt zijn bekendheid vooral aan zijn fascinerende 19de-eeuwse religieuze erfgoed. Men zegt dat geloof bergen verzet, op de Gambiereilanden heeft het tonnen koraal verzet! Op Mangareva, de wieg van het katholicisme, hebben de missionarissen en de kort daarvoor bekeerde eilandbewoners tussen 1840 en 1870 honderden religieuze gebouwen opgetrokken: kerken, pastorieën, kloosters, scholen en uitkijktorens. Je kunt ze nog altijd bezoeken in Rikitea, 'Akamaru, 'Aukena en Taravai, sommige in erg goede staat, andere als ruïne. Een van de grootste en oudste monumenten van Frans-Polynesië staat in Rikitea: de Sint-Michielskathedraal (1848), die recent werd gerestaureerd. Het is een wonderlijk bouwwerk, volledig met de hand gebouwd uit koraal en hout. Het interieur is versierd met houtwerk en het altaar is ingelegd met paarlemoer. De kwaliteit van het werk is opmerkelijk, net als de inspanningen en het doorzettingsvermogen van deze 'bouwers aan het einde van de wereld' (priesters, broeders en plaatselijke inwoners) ondanks de vele technische moeilijkheden die ze het hoofd moesten bieden.

  • Een authentieke eilandengroep vol geschiedenis: ongerepte natuur, vriendelijke eilandbewoners en een rijk erfgoed.
  • Parels van hoge kwaliteit met unieke kleurschakeringen dankzij onder andere het zuivere lagunewater.
  • Land- en wateractiviteiten voor iedereen: trekken, wandelen, uitstappen maken op de lagune, snorkelen, ontspannen, een parelboerderij bezoeken...

 

close